sâmbătă, 17 iunie 2017

SFAT DUHOVNICESC


Zambeste! Toate sa le faci cu "farurile aprinse" (adica cu fata vesela). 

Bucura-te de ziua de astazi, care maine nu va mai fi! Timpul este "moneda" vietii tale!
 Rascumpara timpul! (adica toata viata ta sa o inchini lui Hristos Dumnezeu).
Roaga-te ca si cand maine ai muri si munceste (pune suflet in ceea ce faci) ca si cand ai trai o vesnicie.
Fii lumina pentru cei din jurul tau, fii far luminos si daca nu poti far, atunci sa fii macar o candela aprinsa, sau cel putin un micut licurici!
Fa binele si asteapta raul, fiindca oamenii sunt nemultumitori si nerecunoscatori chiar si cu Dumnezeu.
 Daca pe Iisus Hristos, Viata lor si a noastra, dupa ce le-a descoperit Sfanta Treime, sensul vietii pamantesti, dupa ce a inviat 3 morti si le-a vindecat leprosi, orbi, paralitici, slabanogi..., l-au scuipat in obraz, l-au batut cu biciul rupand carne din El, i-au pus coroana de spini pe cap, i-au batut cuie in maini si in picioare, i-au dat sa bea otet si fiere..., tu ce astepti de la oameni?

Sa-ti multumeasca? Sa-ti rasplateasca binele cu bine?

Nuuuuu, sa nu astepti asa ceva ca te amagesti. Daca astepti multumire, atunci aceasta este din mandrie! Tot binele pe care l-ai facut in viata si bunatatea ta sufleteasca, doar Dumnezeu Iisus Hristos ti-o va rasplati, negresit! Tu, cauta smerenia si blandetea si vei afla odihna sufletului tau! Tu iarta-i pe toti pentru toate cate ti le fac, fiindca si Dumnezeu te iertat pe tine de nenumarate ori si zi: "Doamne nu le socoti lor pacatul acesta!", fiindca, "Asa-mi trebuie pentru pacatele mele!" Iubeste-i pe oameni, dar si pe vrajmasi!
Roaga-te pentru ei fiindca cei mai multi sunt in inselare, merg spre iad! Sa faci milostenie si sa nu faci nimic fara binecuvantarea parintelui tau duhovnic. Sa dai slava lui Dumnezeu pentru toate si nu uita: "Pregatește-te sa te  intalnesti cu Dumnezeu!" (Amos 4:12). Amin si Aliluia!
                     Preot Ioan.

Niciun comentariu:

afişări de pagină