luni, 20 februarie 2012

Panică şi groază la Pădureni! Un incendiu a trezit tot satul



Noaptea trecută, în jurul orei 1.00, la Pădureni, comuna Şendriceni din Botoşani, un incendiu a alarmat comunitatea. Moara din sat ardea, iar flăcările au cuprins şi anexele construcţiei.
Chemaţi să intervină, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență  „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au acţionat cu trei autospeciale cu apă și spumă.
La sosirea gărzii de intervenție, ardeau bunurile din interiorul morii și dintr-o anexă lipită de clădire, dar și o parte din acoperișul imobilului, existând pericolul ca flăcările să se extindă și la celelalte construcții din apropiere. Suprafața afectată de incendiu a fost estimată la peste 100 metri pătraţi.
„Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Intervenția a durat mai bine de o oră, fiind salvate bunuri materiale în valoare de 550.000 lei”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.
Pagubele au fost estimate la 65.000 de lei. Au ars, printre altele, corpul de măcinat, motorul care angrena utilajul morii, acoperișul clădirii, 1.000 kilograme boabe porumb, 800 kg făină porumb și o parte din aparatele electrice folosite în procesul tehnologic. Pompierii sunt de părere că incendiul a fost generat cel mai probabil de un scurtcircuit electric produs ca urmare a exploatării unui tablou de distribuție cu defecțiuni.
adevarul.ro

Niciun comentariu:

afişări de pagină