sâmbătă, 18 februarie 2012

Detinuti din Penitenciarul Botosani, voluntari pentru deszapezire

În contextul condiţiilor meteorologice deosebite şi a căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultima perioadă, conducerea Penitenciarului Botoşani a răspuns favorabil solicitării Tribunalului Botoşani cu privire la desfăşurarea unor activităţi de înlăturare a zăpezii din curtea Palatului de Justiţie. 

Conform solicitării lansate de către Tribunalul Botoşani cu privire la disponibilitatea desfăşurării cu persoanele private de libertate, în regim de voluntariat, a unor acţiuni de deszăpezire a drumurilor şi spaţiilor publice, administraţia penitenciarului a încheiat un contract de prestări servicii pe bază de voluntariat, care se deruleaza inca de la inceputul lunii. 

Un număr de 10 persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Botoşani, care execută pedepse în regim semideschis şi-au exprimat disponibilitatea de a se implica în această acţiune desfăşurată la sediul Palatului de Justiţie Botoşani.

“Menţionăm că activitatea va fi desfăşurată în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat şi dispunerea măsurilor de siguranţă specific", a declarat Anna Maria Anghel, purtator de cuvant al Penitenciarului Botosani.


sursa:stiri.botosani.ro

Niciun comentariu:

afişări de pagină