vineri, 19 august 2011

Moaştele Sf. Nectarie vor fi aduse la Biserica „Sf. Nicolae” de la Spitalul vechi-Suceava

La Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi - Suceava vor fi aduse vineri, 19 august, fragmente din moaştele Sf. Nectarie.

O delegaţie din Grecia va însoţi racla cu osemintele sfinţite, care vor sta în biserică, pentru ca toţi credincioşii să se poată închina, până pe 26 august.

Sfântul Nectarie nu este doar un sfânt făcător de minuni. Nu este doar un doctor fără de arginţi. Este şi un dascăl al celor care vor să fie izbăviţi de necazuri. Este un dascăl al rugăciunii, un frate mai mare care vrea să mergem pe drumul bătătorit pe care au mers şi alţii înaintea noastră. Şi au ajuns la lumină...
Sfântul Nectarie a rămas în inimile creştinilor ca unul dintre marii eroi care au dus crucea suferinţei. Prigonit ca episcop de către alţi slujitori ai altarului, el a rămas cu aceeaşi inimă tânără, cu aceeaşi inimă plină de nădejde în Dumnezeu: suferinţele nu l-au ocolit până la sfârşitul vieţii. Însă, cu răbdare le-a biruit pe toate. Şi mucenicia nesângeroasă a suferinţei l-a transformat într-un stâlp al Bisericii, l-a transformat într-un prieten şi într-un ajutor al tuturor credincioşilor care poartă crucea suferinţei.

„Fie că rugăciunile preablândului nostru Părinte, marele Sfânt făcător de minuni al Eginei, Nectarie, să acopere Biserica, poporul nostru şi toată lumea. Amin”.
sursa:http://www.monitorulsv.ro/

Niciun comentariu:

afişări de pagină