vineri, 8 iulie 2011

Va rugam sa ajutati Sfanta Bisericadin satul POSTA -Maramures


Satul Posta - şi râvna oamenilor de aş termina biserica

           Satul Posta se află localizat pentru cei care nu ştiu la aproximativ 20 de kilometri de Baia Mare, judeţul Maramureş. Ca să ajungi în satul Posta ai trei alternative-prin Finteuşul Mare, prin Finteuşul Mic sau prin Remetea Chioarului. În acest sat încă înainte de a intra se văd turlele bisericii noi faţă de care oamenii de aici îşi doresc din tot sufletul să o vadă finalizată. Biserica nouă care se construieşte este aşezată peste drum de vechea biserică care este monument istoric. S-a pus piatra de temelie pe locul unde este noua biserică începută şi încă neterminată la data de 20 iulie 1999, având hramul Sfântul Mărit Prooroc Ilie Tesviteanul.
            În primăvara anului 2000 s-a început lucrarea la şanţurile pentru fundaţia bisericii, iar fundaţia din beton s-a finalizat în anul 2001. În anul 2002 s-a început zidul bisericii din cărămidă roşie, finalizându-se zidul bisericii abia în anul 2004. Din anul 2004 până în anul 2006 în biserica nouă s-a turnat bolta bisericii, cupola, a fost tencuită în interior şi exterior precum şi acoperită. Anul 2007 acesta până în prezent s-a introdus curentul în biserică şi s-au pus geamuri din termopan.Anul 2008 tarnosirea de PS.Iustin Sigheteanul,episcop-vicar al Maramuresului si Satmarului.
            Lucrările făcute până în prezent s-au realizat din puţinul celor peste cincizeci de familii, dar mai ales a văduvelor şi a tuturor celor din Posta care cu mare râvnă au pus puţin peste puţin ca să-şi vadă visul îndeplinit-Biserica. Consiliul parohial le mulţumesc satelor din împrejurimi care au dat dovadă de mărinimie pentru ridicarea bisericii care încă necesită sprijin din partea oamenilor cu suflet mare, pentru finalizare.
            Biserica pentru a putea fi finalizată mai are nevoie de suport material sau bănesc pentru a se continua următoarele lucrări: –pictura interioara
            Locuitorii din satul Posta fac un apel la persoanele cu suflet mare care doresc să sprijine finalizarea bisericii în contul IBAN RO83RNCB0186012511290001 sucursala B.C.R Şomcuta Mare şi să nu uite că toţi cei care vor ajuta această biserică vor apărea ca şi ctitori de biserică şi vor fi pomeniţi la sfintele slujbe de la noul sfânt altar.


Preot paroh,
Tămaş Dorin RareşEpiscopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului
Protopopiatul Chioar
Parohia Posta


Apel creştin

                Vă rugăm să ne ajutaţi sau sprijiniţi financiar în vederea finalizării lucrărilor de la biserica noastră
                - învelirea bisericii vechi 20.000 lei
                -schimbarea geamurilor vechi cu geamuri termopan la casa parohiala si Paraclisul parohial care costa aproximativ 15.000 lei
                -pictura interioară ce ne costă aproximativ 100 000 lei
                Acestea ne mai lipsesc pentru ca biserica noastră să fie gata.Aproape toate lucrările ce s-au executat până în prezent la biserica noastră s-au realizat din multul sau puţinul celor 70 de familii din satul Posta.
                Sprijinul sau donaţia se poate face în contul RO83RNCB0186012511290001 deschis la BCR filiala Şomcuta Mare , judeţul Maramureş,cod fiscal 7624290.
                -Mentionăm faptul că orice sumă primită va fi chitanţată ca şi donaţie şi de folos incheierii lucrărilor din Parohia Posta,din Maramureş
                Vă încredinţăm de rugăciunile noastre,vă mulţumim iar Marele nostru Dumnezeu şi Mântuitor Iisus Hristos să vă răsplătească jertfa.
nr.telefon-0744-896884

preot paroh,

 drd.TĂMAŞ DORIN

Niciun comentariu:

afişări de pagină