vineri, 10 iunie 2011

Grupul BILDERBERG se reuneşte la Saint-Moritz...ELVEŢIA...9-12 iunie 2011


Reuniunea din 2011 a grupului Bilderberg va avea loc în staţiunea elveţiană Saint-Moritz, în perioada 9-12 iunie. Locaţia exactă este învăluită în mister, poliţia locală confirmând doar desfăşurarea reuniunii în această staţiune. Un purtător de cuvânt al poliţiei din cantonul Graubunden a declarat pentru AFP că au fost luate măsuri de protecţie, însă fără a se mobiliza armata, aşa cum se întâmplă în timpul summit-ului de la Davos.

Pentru acest an, guvernul elveţian, la cererea parlamentului, a confirmat participarea ministrului elveţian al Energiei. Se aşteaptă şi participarea Christinei Lagarde, cea care are şansele cele mai mari de a-l înlocui pe Dominique Straus-Kahn, si el un vechi participant, în fruntea FMI.

De pe agenda reuniunii ar trebui să facă parte actuala criză din Grecia şi din zona euro, dar şi conflictul în desfăşurare din Libia.

Grupul Bilderberg obişnuieşte să publice lista participanţilor doar după încheierea reuniunii. În urmă cu doi ani, reuniunea a avut loc în Atena, lovită apoi de colapsul financiar, iar în 2010 la Barcelona. La ultima întrunire au participat, printre altii, ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, preşedintele Airbus, Tom Enders, ministrul grec de Finanţe, George Papaconstantiniou, si secretarul adjunct al Departamentului de Stat al SUA, James Steinberg.

Comisia Trilaterală, a cărei ultimă reuniune a avut loc la Bucureşti, Clubul de la Roma, The Royal Institute of International Affairs, The Council on Foreign Relations sunt doar câteva din organismele înfiinţate de elita mondială şi a căror aura de mister permite să se înţeleagă că sunt braţe ale unui guvern mondial care perpetuează şi consolidează puterea amintitei elite.

Înfiinţat în 1954 în hotelul olandez cu acelasi nume, grupul Bilderberg îşi propunea să întărească relaţiile dintre SUA şi Europa. Acum grupul este prezidat de Henry Kissinger, fost secretar de Stat al SUA, şi de vicontele Etienne Davignon, fost vicepreşedinte al Comisiei Europene. După spusele lui Denis Healey, fost ministru britanic al Apărării şi de Finanţe, "Bilderberg a devenit cel mai folositor grup internaţional pe care l-am frecventat". Aceasta şi pentru că, sub garanţia confidenţialităţii, participanţii vorbesc foarte deschis.

Participă la întruniririle Bilderberg nu doar capete încoronate, mari finanţişti, producători de arme, politicieni, ci şi patroni de presă şi jurnalişti. Însă niciunul dintre aceştia nu relatează nimic despre dezbateri şi nici nu sugerează modul în care acestea ar fi influenţat evenimentele ulterioare.

Coincidenţe sau nu, pe atunci guvernatorul Bill Clinton a participat la reuniunea Bilderberg din 1991, iar apoi a devenit preşedinte. În 2002, şeful Pentagonului, Donald Rumsfeld a planificat intervenţia din Irak, iar în 2003, Valery Giscard d'Estaing a prezentat proiectul noii constituţii europene. Tot în acest cadru, Herman Van Rompuy a fost "uns" preşedinte al Consiliului European.


Un comentariu:

Unknown spunea...

este dureros ce se intampla in lume

afişări de pagină