joi, 23 iunie 2011

”Dăruind vei dobândi” sau bucuria de a fi creștin




        Biserica Vovidenia din Botoşani, în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Asociaţia "Ne trebuie speranţă" a copiilor cu sindrom Down din Botoşani, a iniţiat un proiect prin care se urmăreşte eliminarea marginalizării copiilor cu sindrom Down, acceptarea acestora de către elevii din şcoala de masă şi integrarea lor în activităţi specifice vârstei.
        Proiectul a debutat în luna mai, când s-au strâns fondurile necesare desfăşurării activităţilor. Cu banii strânşi de la credincioşi s-au cumpărat dulciuri, care au fost oferite copiilor cu nevoi speciale cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. De asemenea, elevii de la Şcoala 11, conduşi de prof. Rozalia Groza şi prof. Violeta Apostoaie, pe lângă dulciurile oferite, i-au antrenat pe colegii lor într-un scurt moment artistic-religios.
        Ultima etapă a proiectului s-a desfăşurat în ziua de 14 iunie 2011, când 41 de copii de la Asociaţia "Ne trebuie speranţă", Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, clasa I C, însoţiţi de 10 profesori şi părinţi, s-au deplasat, cu sprijinul firmei de transport SC Transdor Botoşani, la Mănăstirea Vorona. Aici copiii au fost primiţi cu multă dragoste de obştea mănăstirii, au participat la o slujbă specială săvârşită pentru ei şi au luat contact cu viaţa spirituală de mănăstire.
        Au servit masa la trapeza mănăstirii, apoi au continuat activitatea prin joc în aer liber, bucurându-se de frumuseţile pădurii, de iarba verde, de prospeţimea naturii, stabilindu-se raporturi afective, pozitive între membrii grupurilor de elevi proveniţi de la şcoli cu programe şcolare diferite.
        Sperând că activităţile desfăşurate au adus un strop de fericire copiilor şi părinţilor, iniţiatorii proiectului aduc mulţumire tuturor celor implicaţi - enoriaşi şi închinători ai Bisericii Vovidenia, ştiind că doar "dăruind vei dobândi"!
        Pr. Partenie Apostoaie

Niciun comentariu:

afişări de pagină