joi, 28 aprilie 2011

RATB-ul a renuntat la biletele de hartie in favoarea cardurilor cu cip, de 2 ori mai scumpe. Solutia: sa renuntam la serviciile RATBIn Bucuresti nu se mai gasesc bilete de hartie pentru transportul in comun. Calatorii pot cumpara, in schimb, cartele electronice. Numai ca pe o astfel de cartela dau 4,2 lei fata de 2,6 lei, cat era pretul unui bilet cu doua calatorii, informeaza realitatea.net.
“Ca sa il incarcati pe cardul acesta mergeti la un centru de abonamente sa va activeze optiunea de portofel electronic. Cardul ala electronic costa 4,2 lei doua calatorii. O calatorie in mod normal este 1, 3 lei dar platiti suportul 1,6 lei”, a spus casiera.
Pana la urma, oricum nu aveti de ales pentru ca RATB nu mai are bilete de hartie. Daca nu vreti sa platiti aproape dublu pentru o calatorie cu autobuzul sau tramvaiul prin Bucuresti mai aveti o varianta. Un abonament lunar nominal care poate fi incarcat cu calatorii. Insa numai dupa activarea unei optiuni speciale care poate fi facuta numai la anumite centre RATB.
Situatia ii dezavantajeaza clar pe calatorii din provincie care atunci cand vin in bucuresti vor-nu vor, trebuie sa isi cumpere cartele electronice.
“Muncipalitatea ofera niste conditii favorabile bucurestenilor, nu are nicio obligatie fata de alti calatori care vin din provincie”, a declarat Adrian Crit, directorul general RATB.

Niciun comentariu:

afişări de pagină