miercuri, 27 aprilie 2011

Concurs Național Copilul în familie


        Protopopiatul Botoșani organizează etapa locală a Concursului Național de Creaţie Copilul în familie.
        Concursul Național de Creație Copilul în familie este organizat cu prilejul Anului Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română.
        La concurs pot participa copiii cu vârste cuprinse între 10 – 16 ani (clasele a V-a – a X-a) din parohiile circumscrise Arhiepiscopiei Iaşilor. (De asemenea vor participa copiii înscrişi în grupele catehetice ale parohiilor participante la Proiectul ”Alege şcoala!”).
        Concursul se va desfășura pe două secțiuni, una LITERARĂ și una ARTISTICĂ.
        Pentru secțiunea LITERARĂ se va alcătui un eseu, o poezie sau altă lucrare literară cu tema BOTEZUL MEU (pornind de la modul în care se reflectă în viața copilului evenimentul major al Botezului propriu), lucrare care va fi rostită/citită în fața comisiei de jurizare (lucrarea să fie redactată computerizat astfel: font Arial, marime 12). Autorul se va semna la sfârşitul lucrării folosind numele complet, adresa de domiciliu, numele parohiei şi al protopopiatului din care face parte, numărul de telefon.
        Pentru secțiunea ARTISTICĂ se va alcătui o lucrare artistică (desen sau pictură) reprezentând tema Botezul meu care va purta marca originalității autorului. Poate fi reprezentată scena Botezului Domnului sau alte creații legate de botez. Lucrările vor fi prezentate în cadrul unei expoziții festive odată cu evaluarea secțiunii literare.
        Concursul se va desfășura în ziua de 2 mai 2011 , în sala de ședințe a Protopopiatului Botoșani, începând cu ora 12.00. Elevii participanți vor fi însoțiți de către preoții parohi.
        La nivelul Protopopiatului, pentru fiecare din cele două secțiuni, se vor atribui premiile I, II și III.
        Se va desemna un câștigător al concursului pe fiecare secțiune, cu cea mai bună lucrare după criteriile stabilite mai sus care va fi trimis la etapa eparhială, care va fi organizată la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași.

Niciun comentariu:

afişări de pagină