vineri, 20 mai 2011

Ministrul comunicatiilor declara ca fiecare roman va avea o identitate virtuala. Cat de mult va corespunde aceasta cu cea reala?


Fiecare roman va avea propriul avatar – Ochiul Fiscului ii va urmari pe romani si in lumea reala si in cea virtuala
Ministrul Comunicatiilor. Valerian Vreme, spune ca toti romanii vor fi prezenti in lumea virtuala. Institutiile statului vor dezvolta un soft ce va include date despre toti cetatenii Romaniei iar platforma va fi functionala in cel mult un an.
“Avem proiecte in implementare – si astazi am prezentat in fata membrilor AMR Sistemul National de Plata cu cardul bancar, un sistem dedicat platii taxelor si impozitelor locale de catre cetateni prin intermediul cardului bancar, folosind o platforma web. In faza de proiectare si foarte important pentru alfabetizarea Romaniei este proiectul managementului identitatii”, a explicat, azi, ministrul Comunicatiilor, intr-o conferinta de presa de la Targu Mures, scrie incont.ro.
Proiectul va folosi o platforma soft, finantata din fonduri europene. Aceasta va fi operationala in aproximativ un an, dupa care va urma o perioada de implementare. Prin intermediul aplicatiilor dezvoltate, platforma va include informatii despre intreaga populatie a Romaniei.
“Practic, orice cetatean al Romaniei, pe langa identitatea pe care o are, cu buletinul de identitate, va trebui sa aiba si in lumea virtuala o identitate, care sa ii permita sa acceseze aplicatiile care la ora actuala sunt destul de bine conturate in cadrul institutiilor statului”, a spus Vreme.
sursa: cotidianul.ro

Niciun comentariu:

afişări de pagină