miercuri, 17 august 2011

Parintele Cleopa pe Facebook. Pro sau contra?

Nu pricep nicicum de ce oamenii bisericii au cont pe facebook. In special cei morti. Care sunt granitele? De ce mi se pare normal ca MJ (Michael) sa „existe“ peste tot dar mi se pare aberant ca Parintele Cleopa Ilie sa aiba cont si 577 de prieteni.

Initial cand am dat de pagina parintelui, credeam ca mai traieste.Ma si gandeam ca vede ce gandesc chiar daca nu scriu. De MJ stiu ca e mort, am bocit vreo 3 zile si era sa-mi rup corzile vocale de la cat am fredonat Bilie Jean

Citesc explicatiunea de la subsol.

ATENȚIE! – Acest cont de Facebook a fost realizat în memoria Arhimandritului Cleopa Ilie, de către un “ucenic” de-al Sfinției sale, strict cu scopul nobil de a propovădui dreapta credință – Ortodoxia – dar și Cuvântul lui Dumnezeu.

Dar de unde stiti d-vstra nobile ucenic ca parintele Cleopa ar fi postat pe FB si ar fi dat accept lu……..Popica Rusu sau Ionela Man?

Mi se pare penibil sa-mi apara la „Info” : Sport den Părintele betreibt „Rugaciunea inimii”

In curand o sa inventati raiul virtual si pe urma n-o sa intelegeti de ce unii rad de ortodoxie si cu fundul

Alt enorias plin de ravna a mai creat un profil cu numele si poza Parintelui. Aflu ca lui Ilie Cleopa i-ar fi placut Astra Cardinal o agentie turistica din Bucuresti. Probabil din cauza biletelor spre Paradis.

„Cleopa Ilie (n. 10 aprilie 1912, comuna Sulița, județul Botoșani – d. 2 decembrie 1998, Mănăstirea Sihăstria) a fost arhimandrit și stareț la Mănăstirea Sihăstria, fiind un renumit trăitor al credinței ortodoxe. „

Si daca a fost de ce nu il lasati sa se odihneasca in pace? De ce deschideti conturi pe facebook in numele lui simuland sfintenia si bunele intentii? Credeti ca sufletul unui vietuitor care a trait departe de oameni o viata intreaga vrea 25 de like-uri si poze cu cafele pe care scrie buna dimineata? Mai am de asteptat pana o sa incepeti sa spovediti folosindu-i identitatea? Nu credeti c-ar fi mai de folos sa aprindeti o lumare pentru el? Sa il purtati in inima fara sa ii fluturati pozele intr-o lume virtuala pe care probabil ca nici nu si-ar fi dorit sa o cunoasca?

Daca vreau sa il cunosc pe Omul Ilie Cleopa, o sa ii rasfoiesc cartile. Daca vreau sa-mi amintesc cum era Parintele o sa ii ascult predicile inregistrate.

In nici un caz nu l-as adauga la „prieteni” ca sa-mi dea like la ultima salata cu vinete in care am pus prea multa ceapa.
sursa:http://hapi2233.wordpress.com

Niciun comentariu:

afişări de pagină