marți, 5 iulie 2011

O nouă minune a Sfantului Ierarh Nectarie


         Într-un număr trecut am relata o minune a Sfântului Ierarh Nectarie pe care a făcut-o cu Nicolae Oancea din Tăuţii Măgherăuş. Acum doresc să vă aduc la cunoştiinţă şi să fac cunoscută o nouă minune a aceluiaşi sfânt Părinte Nectarie făcătorul de minuni.
         Minunea aceasta s-a petrecut în satul POSTA, comuna Remetea Chioarului (Maramureş) în parohia unde eu sunt preot, Viorica Vaida are 83 de ani.
         În Postul Naşterii Domnului în anul 2007, dintr-o dată a fost cuprinsă de dureri la picioare şi nu a mai putut să umble. Ea nu a vrut să meargă nici la spital pentru că era nevoie să rămână internată iar sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos se apropia cu paşi repezi. A luat medicamente, unsori de multe feluri dar durerile prin picioare continuau mai cu putere.
         După Sfintele Sărbători prin luna ianuarie spre sfârşit durerile în picioare erau insuportabil de mari şi nu se mai putea nici măcar sprijini pe ele, dar să mai umble prin casă cum făcea până atunci.
         Afost dusă de familie la spitalul din Şomcuta Mare la d-na doctor Voica care a internat-o în spital şi i-a făcut tratamente timp de două săptămâni. După două săptămâni d-na doctor a socotit că nu mai are ce să-i facă şi o trimite acasă. Înainte de a-i face ieşirea din spital la tanti Viorica i-a dat un bilet de trimitere la Baia Mare la policlinica Sfânta Maria la d-nul dr. Pavel.
         După o examinare clară medicul a spus că femeia nu are circulaţie în picioare şi că are un grad avansat de gută şi apoi a spus că soluţia sigură pentru a nu se agrava acest lucru e ca un picior să fie tăiat. Apoi după ce şi-a exprimat opinia medicul Pavel i-a trimis la alte investigaţii mai detaliate la Spitalul Judeţean Baia Mare unde după tomografie şi alte examene de specialitate alt medic a spus că sunt afectate ambele picioare şi singura soluţie e să meargă la o clinică în Cluj să-i amputeze ambele picioare, dar operaţia nu va reuşi pentru că la vârsta de 83 de ani, organismul e slăbit şi va muri pe masa de operaţie.
         La începutul lui februarie 2008, fiica bătrânei Viorica şi anume Florica Criste a venit la oficiul nostru parohial şi a cerut pentru mama ei să aduc de la magazinul "Sfântul Nicolae din Baia Mare o icoană cu Sfântul Nectarie". Atunci i-am dat cărticica roşie cu Acatistul Sfântului Nectarie şi cu Acatistul Sfântului Grigorie Decapolitul. După câteva zile i-am adus icoana Sfântului şi i-am dat ulei din candela Sfântului Nectarie din Insula Eghina-Grecia şi ulei sfinţit de la Sfântul Maslu cu care femeia se ungea zilnic seara după ce citea acatistul celor doi sfinţi.
         Înainte de sfintele sărbători a Învierii Domnului când am fost să o mărturisesc şi să o împărtăşesc se vedea pe ochii ei că era mai bine, stătea pe marginea patului şi mă aştepta în mână cu acatistul Sfântului Nectarie iar de deasupra capului la loc de cinste împodobită cu ştergar maramureşan ţesut veghea din icoană peste ea "minunatul vindecător" care avea să facă minunea.
         Şi iată că minunea se produce, la începutul lunii mai fiica ei lucra în grădina casei, când nu mai păşise de multe lunii numai cu ajutor, bătrâna Viorica a venit încet dar singură pe picioarele ei în grădină iar când fiica ei înmărmurită a  întrebat-o cu cine şi cum a ajuns în grădină iar ea a răspuns că a venit să vadă ce lucrează şi că poate are nevoie de ajutor.
         De atunci tanti Viorica umblă încet, uită şi de botă din când în când şi se plimbă prin casă sau prin curte. Dureri în picioare mai are dar nu aşa cum erau şi ea dar mai ales familia ei e convinsă că Sântul Nectarie a tămăduit-o ferind-o de amputarea picioarelor.
         Ea mulţumeşte sfântului mărturisind faptul că Domnul Dumnezeu prin el a vindecat-o iar el alături de proorocul Ilie ocroteşte biserica nostră fiind singura biserică din Episcopia noastră ce îl are ca ocrotitor.

preot  Dorin Tămaş
parohia Posta
Maramureş

Niciun comentariu:

afişări de pagină