miercuri, 13 iulie 2011

IMAGINEA şi CURVIA


                                                            5 Aug 2010  Leonard Vancu

     In urma cu 3 ani si jumatate, ne-am aruncat in gol, in neant precum paianjenul cand incepe sa-si ţeasă plasa. In afara de lupta deschisa – corp la corp – condusa de colega Daniela la cabinetele mortii – soldata cu cateva victorii in lupta cu moartea si cu toti acolitii săi, am inceput aceste discutii in licee cu elevii la clasa, prin intermediul cunostiintelor personale, profesori, directori ori inspectori. Nu stiam cine trebuie sa vorbeasca, ce sa le spuna elevilor, cum sa le câstigăm atentia, darămite inimile.
     Stangaci, schimbând strategia din mers – mai ales că personal nu am experientă în discursuri, nu sunt teolog, biolog, profesor, dascăl ori pedagog, dar am continuat în special datorită încurajărilor primite din partea copiilor, care în ciuda aparenţelor cutremurătoare ale exacerbării curviei ca STIL de Viaţă, sunt foarte receptivi şi doritori de informare.
      Aceşti copii – de la 13 la 19 ani – chiar dacă s-au întinat, au căzut trupeşte, într-o poporţie foarte mare, majoritară chiar, poate ştiţi şi frăţiile voastre, nu s-au pervertit şi sufleteşte, au fost manipulaţi, păcăliţi, înşelaţi. Am găsit clase întregi pline de candoare, elevi care plângeau la aceste prezentări, dar şi care dansau cu cafeaua şi ţigara, vorbeau obscenităţi făţiş, chiar profesoare cu cercel în nas, ori care tocmeau notele cu elevii.
      Idolul acestor vremuri – Imaginea face ravagii, în spatele acestei imagini ( va spun si din experienta personal profesionala, lucrand de 14 ani in Marketing si Publicitate, 4 ani aproape Manager pe Dobrogea la Mediapro - Mediafax ) se ascunde în afară de Mândrie – principala patimă curentă: Sexualitatea, căreia Biserica îi spune de câţiva ani Desfrânare, dar adevăratul termen vine de la un ruşinos organ al trupului şi se numeşte CURVIE.  Toate acţiunile de înfrumuseţare şi modelare trupească, ori ideologică: stilist, nutritionist, tatuaje, piersing, bodybuilding, culturism, modeling, portofolio, feminism, misoginism, diversitate sexuala, toleranta, designer vestimentar, epilat, solar, masaj, lifting, modelare plastică, silicoane, jogging, tinning, implant estetic, lentile contact, cure slăbire, aerobic, fitness, si multe altele..... sunt MIJLOACE INDIRECTE întru CURVIE – trupeasca, mentală, ori sminteală.
     În acest sens avem un clipuleţ – legat de industria frumuseţii CLIPUL CU  DOVE
        Iar prin MIJLOACE DIRECTE: sterilizare, vasectomie, contraceptie, prezervative, afrodisiace, planning familial, sterilete, sprayuri, injecţii, pilule avortive, avort chirurgical, avort terapeutic, pornografie, prostitutie, CURVIA atinge maximul şi noi si copii noştrii PreGustăm Iadul încă de pe acum.
Bolile trupesti venerice, sifilisul, chalmidia, negii, hiv-sida, cancerul, infertilitatea, gravele tulburari menstruale, ulceraţii, sângerări, sindromul post avort cu grave tulburari mentale, sindromul maniaco-sexualo-depresiv, dependenţă sexuală, boli psihice ce pot duce la alienari mintale, ori actiuni deznădăjduite extreme, toate ne creează apanajul şi eşafodajul iadului încă de pe pământ.  
      CURVIA prin TOATE  aceste mijloace DIRECTE ORI INDIRECTE
Intra prin simturi în cugetele şi apoi în inimile copiilor nostri prin intermediul MASS MEDIA, principale canale de manipulare, care controlează comportamentele lor prin programe speciale încă de la 1 an – adică din faşă, sunt în ordine:
I.  TELEVIZIUNEA        II.     TELEVIZIUNEA SI  INTERNETUL
III.  TV prin Canalele de Desene Animate . violentă, scene clare cu conotatie sexuală, imagini si limbaj provocator, aţâţare de patimi:exploatare, dominaţie, inavutire


Aici intră CLIPUL CU  Doll Face.   
Urmarea a acestor Influente – TV si Internetul, copilul normal, datorita jocurilor pe calculator, a filmelor pe dvd, unde poate intoarce ori opri actiunea cursiva si poate schimba scenariile, poate reveni in cazul in care nu-i convine, ori greseste, rateaza o scenă, un obiectiv, si are posibilitatea sa dea UN-DO, ori BACK ( adica să revină, să meargă înapoi ) îşi formează mentalul după acest şablon pe care îl aplică după 7-10ani buni de abandon în faţa acestor ecrane şi în viaţa reala.  Asta reprezintă o problemă extrem de gravă, deoarece luând o notă proastă, jicnind un coleg un profesor, ori mai rău, apucând pe căi greşite – datorită acestei diversităţi blestemate, rămânând ori lăsând pe cineva însarcinată, curvind, preacurvind, ori accidentând pe cineva cu aceste noutăţi în libertinaj: role, atv-ul, scuterul, motorul, ori chiar autoturismul, ii lipseste discernamantul si confunda mereu virtualul cu realitatea.
   Tânărul crede subconstient până în ultima clipă că poate reface scenariul (starea generata de tv si jocuri pe calc. este soră cu hipnoza datorita undelor gama generate – stare ce persista in timp) crede ca poate da BACK, UNDO – reflex si fals constient ce i s-a format datorita penetrarii inconstientului in subconstient –conf.Virgiliu Ghe. Ef. TVsiPC
   Deasemenea prin cele câteva sute de mii de scene sexuale, violente, ori compuse de violenţă sexuală, alcoolism, consum de stupefiante – percepute in 4-5 ore de stat la tv timp de 8-9 ani i se modifică morala si pierd notiunea de RUSINE – această rusine nu mai există, pentru că se cere şi se caută tupeul, vocabularul şi imaginea cât mai obscen - senzual cu putinţă, hedonismul: consumul plăcerii sexuale.
   Această dorită lipsă de ruşine, de morală, de conştiinţă, într-un cuvânt aceasta lipsă de Dumnezeu acest flagel al VIRTUALULUI, al RELATIVULUI, PROVIZORIULUI şi al MEDIOCRULUI şi implementarea lor în sufletul, inimile, cugetele tinerilor, îi răpeşte de lângă noi, din sânul tainic al Bisericii si ei se transformă singuri, datorită lipsei de repere, de modele în mici dumnezei. Cum spuneam se afisează IMAGINEA, CONSUMUL şi MODA dar in spate tronează CURVIEI, a VIOLENŢEI şi a IUBIRII DE ARGINŢI.  
    Reperele, Modelele pe care le au la îndemână: Fotbalisti, Manelisti, Baroni locali, Vedete de TV, Manechine si Cântăreţe de mucava devin noua lor religie, idolii din antichitate revin pe rampa audio-vizualului.  Un singur exemplu- o Prezentatoare de emisiuni care în 2008 trona despuiată pe zeci de mii de banere si panouri imense – in toată ţara, pare-se facea o campanie contra fumatului. Privind acele imagini şi poziţii indecente, nu cred că vre-un tânăr s-a lăsat de fumat, dar sigur foarte mulţi s-au apucat de curvit, pentru că ăsta era chiar mesajul divei. Această vedetă, în plină campanie anti-fumat, platită de ministerul sănătăţii cu milioane de euro, a aparut in unele show-uri de televiziune fumând trabuc, iar modelul ei de viata declarat este unul al desfraului, promotoare a avorturilor si a multiplelor casatorii, ce se bazeaza in special pe placere, consum si interes. 
   Am văzut, vorbit şi mi s-a povestit despre tineri şi tinere care facuseră crime prin avorturi, prin accidente de maşină, care rămăseseră infertili, ori îşi mutilaseră trupurile în sensul hedonismului, cu uterul scos, ori cu cancer, ori hiv, ori cu sâni extirpaţi sau cu BTS pe viată. In mintea lor sta mereu intrebarea: DE CE NU NE-A SPUS NIMENI NIMIC / NICIODATĂ? DE CE AM FOST MINTITI?
   Să ştiţi că nici un efort nu e inutil, orice mică jertfă aduce însutit, unul singur din mii dacă se salvează, ori salvează pe altul la un moment dat, peste ani şi e mai mult decat lumea toată precum spune apostolul. Să ştiti că merită să faci orice pentru această luptă, cu toate că te afli pe contrasensul istoriei, al vremurilor şi al momentului.
  Nu a zice ci a mişca înseamnă a ajunge! / Nu e suficient să te trezeşti, ci mai trebuie să te dai şi jos din pat, ca să actionezi / deci: La luptă muncitori – Păr Arsenie Papacioc.
Articol primit de la Asociatia Pro-Vita Falticeni pentru Botosananul Ortodox
Va multumim! 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am pus link catre blogul tau si merge.Doamne ajuta!

afişări de pagină