luni, 11 iulie 2011

Ajutati Biserica ortodoxă din POSTA-MARAMUREŞ

Satul Posta - şi râvna oamenilor de aş termina biserica

           Satul Posta se află localizat pentru cei care nu ştiu la aproximativ 20 de kilometri de Baia Mare, judeţul Maramureş. Ca să ajungi în satul Posta ai trei alternative-prin Finteuşul Mare, prin Finteuşul Mic sau prin Remetea Chioarului. În acest sat încă înainte de a intra se văd turlele bisericii noi faţă de care oamenii de aici îşi doresc din tot sufletul să o vadă finalizată. Biserica nouă care se construieşte este aşezată peste drum de vechea biserică care este monument istoric. S-a pus piatra de temelie pe locul unde este noua biserică începută şi încă neterminată la data de 20 iulie 1999, având hramul Sfântul Mărit Prooroc Ilie Tesviteanul.
            În primăvara anului 2000 s-a început lucrarea la şanţurile pentru fundaţia bisericii, iar fundaţia din beton s-a finalizat în anul 2001. În anul 2002 s-a început zidul bisericii din cărămidă roşie, finalizându-se zidul bisericii abia în anul 2004. Din anul 2004 până în anul 2006 în biserica nouă s-a turnat bolta bisericii, cupola, a fost tencuită în interior şi exterior precum şi acoperită. Anul 2007 acesta până în prezent s-a introdus curentul în biserică şi s-au pus geamuri din termopan.Anul 2008 tarnosirea de PS.Iustin Sigheteanul,episcop-vicar al Maramuresului si Satmarului.
            Lucrările făcute până în prezent s-au realizat din puţinul celor peste cincizeci de familii, dar mai ales a văduvelor şi a tuturor celor din Posta care cu mare râvnă au pus puţin peste puţin ca să-şi vadă visul îndeplinit-Biserica. Consiliul parohial le mulţumesc satelor din împrejurimi care au dat dovadă de mărinimie pentru ridicarea bisericii care încă necesită sprijin din partea oamenilor cu suflet mare, pentru finalizare.
            Biserica pentru a putea fi finalizată mai are nevoie de suport material sau bănesc pentru a se continua următoarele lucrări: –pictura interioara
            Locuitorii din satul Posta fac un apel la persoanele cu suflet mare care doresc să sprijine finalizarea bisericii în contul IBAN RO83RNCB0186012511290001 sucursala B.C.R Şomcuta Mare şi să nu uite că toţi cei care vor ajuta această biserică vor apărea ca şi ctitori de biserică şi vor fi pomeniţi la sfintele slujbe de la noul sfânt altar.


Preot paroh,
Tămaş Dorin Rareş

Niciun comentariu:

afişări de pagină