vineri, 10 iunie 2011

Apel pentru ajutorarea Cantinei sociale „Sf. Ilie“ din Botoşani


Parohia „Sfântul Ilie“ din Botoşani face un apel către credincioşii din parohiile botoşănene şi către toţi oameni cu suflet mare, pentru a sprijini cantina socială a parohiei. Aici, se asigură masa pentru 70 de persoane sărace, pentru care zilnic se fac 70 de pâini. Momentan, stocurile de făină şi grâu s-au terminat şi de aceea parohia nu mai poate asigura masa acestor persoane defavorizate. „Facem un apel către toţi credincioşii oraşului nostru, oameni de afaceri, societăţi comerciale şi toţi cei care vor să facă o faptă bună, de a ne ajuta cu făină, grâu sau pâine, pentru a continua acţiunea de ajutorarea a persoanelor sărace care mănâncă zilnic la cantina parohiei noastre“, este mesajul parohului de la Biserica „Sf. Ilie“ din Botoşani, părintele protopop Lucian Leonte.
Cantina amintită este singura instituţie de acest gen din Botoşani, unde în fiecare zi mănâncă la prânz cei mai săraci oameni din oraş. Ea funcţionează din 1998 şi se află la standarde europene. „Când am deschis cantina aceasta, puteam să oferim hrană unui număr mult mai mare de persoane defavorizate. La început veneau aici 240 de oameni, după care mulţi dintre ei s-au mutat în satele vecine şi au rămas aici 100 de persoane. În ultimul timp, oferim masa acestor 70 de oameni, care sunt selectaţi de asistentul social al protopopiatului nostru. Acesta face o anchetă socială la domiciliul celui care înaintează o cerere către noi, verifică veniturile acestuia, după care se întocmeşte un dosar. Aprobarea dosarului înseamnă posibilitatea persoanei respective de a beneficia de serviciile cantinei. Avem o evidenţă zilnică, astfel încât să putem verifica pe cei care vin să mănânce aici“, ne-a declarat părintele protopop Lucian Leonte.
Donaţiile nu mai sunt suficiente
Cantina parohiei „Sf. Ilie“ din Botoşani este sprijinită de credincioşii parohiei sau ai altor parohii din Botoşani. Mulţi oameni de afaceri, sponsori şi oameni cu suflet mare au ajutat în permanenţă cantina. Anul trecut, spre exemplu, un sponsor a oferit şapte tone de grâu, prin care s-a asigurat pâinea necesară până zilele trecute. Chiar dacă principala problemă a instituţiei este materia primă pentru pâine, totuşi am aflat de la părintele paroh că există o nevoie acută şi de alte alimente necesare în fiecare zi pentru pregătirea hranei acestor oameni săraci. De aceea, orice ajutor este binevenit, fie în bani, alimente, grâu, fâină sau pâine.
Cantina „Sf. Ilie“ are o bucătăreasă angajată şi patru voluntari.

Niciun comentariu:

afişări de pagină