duminică, 29 mai 2011

Romania, lipsita de speranta ?

Parcurgand titlurile din presa cineva picat din Luna ar crede ca Romaniei i s-au jucat deja zarurile si ca tot ce ne ramane noua de facut, ar fi sa emigram spre plaiuri aparent mai verzi.
Nu e deloc asa. Da, am trecut prin 20 de ani oribili, de comunism-intors-pe-dos perpetuat acum de fiii celor din vechiul sistem, da, pare imposibila schimbarea, de fapt primenirea de care avem nevoie pentru a continua sa existam ca stapani in tara noastra si nu ca gloata deznationalizata si deculturalizata pe care dusmanii nostri si-o doresc, da, ne vine greu sa ne SOLIDARIZAM, dar trebuie acum s-o facem.
Romani la noi acasa, ori sclavi ai FMI ?
Daca nu de dragul nostru, macar de dragul copiilor si a nepotilor nostri..
In Europa tocmai a avut loc o revolutie populara nesangeroasa, al unui neam echivalent in numar cu cetatenii Clujului. Nu s-a suflat un cuvant in media, dar pentru noi lectia e cat se poate de clara: chiar SE POATE ! Cheia succesului? Primenirea totala a clasei politice.
Practic, vara aceasta cand va cadea guvernul si va cadea, avem datoria fata de urmasii nostri, sa nu mai permitem nici unui trepadus care a facut politica in ultimii 50 de ani, sa mai ocupe vre-o pozitie in guvern. Deasemenea, toti cei care vor sa ne reprezinte, vor trebui scarmanati pentru a li se afla originea adevarata.
Nu de un ungur care sa-si reprezinte cu cinste etnia trebuie sa ne temem, ci de cei care purtand nume neaos romanesti, actioneaza metodic impotriva intereselor neamului.
Acum, lectia pe care trebuie cu totii sa o pricepem. Va rog dati mai departe articolul acesta tuturor celor pe care ii cunoasteti. Nu am nevoie de trafic aditional pe blog si nici nu am nimic de castigat din asta, dar dupa atata amar si rele cate am indurat pana acum, e timpul sa ne desteptam.
Chiar putem schimba Romania prin actiune civica, dupa exemplul islandez – dati mai departe:
Dacă cineva crede că nu există cenzură astăzi , să-mi spuneţi dacă a fost cunoscut tot ceea ce se întâmplă în Egipt, de ce ziarele nu au spus nimic despre ce se întâmplă în Islanda:
În Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia.
Şi toate acestea paşnic. O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală.
De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani:
Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplu?
Iata pe scurt, istoria evenimentelor:
2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoava demisia primului- ministru şi a membrilor guvernului in bloc. Continuă situaţia economica nefavorabila.
Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze sa le plateasca lunar pentru următorii 15 ani la 5,5% dobanda.
2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului.
În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că se va consulta poporul.
La referendumul, organizat în luna martie, 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor
bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin, şi toti bancherii implicati, pleaca din ţară.
În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.
Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran.Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică , din 522 care si-au depus
candidaturile, pentru care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane.
Adunarea constituţională începe activitatea în februarie 2011.
Prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară.
Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
Aceasta este scurtă istorie a Revoluţiei din Islanda:
demisia guvernului în bloc, naţionalizarea băncilor, un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice, închisoare pentru cei responsabili pentru criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.
S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană?
S-a comentat cu privire la acest lucru in talkshowurile politice?
S-au văzut imaginile de la evenimentele la televizor? Bineînţeles că nu.
Oamenii islandezi au fost în măsură să dea o lecţie pentru toată Europa, să se impotriveasca intregului sistem şi sa ofere o lecţie de democraţie intregii lumi.
sursa: taringa.net

Niciun comentariu:

afişări de pagină