miercuri, 4 mai 2011

Eugenia are nevoie de ajutorul tau!


Toate vi le-am arătat, căci ostenindu-vă astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Iisus, căci El a zis: Mai fericit este a da decât a lua”. (Faptele 20:35)
Eugenia, o tânără de 30 de ani din satul Recea (r-nul Străşeni), de mică suferă de epidermoliză buloasă forma distrofică a pielii. Epidermoliza buloasă (Epidermolysis bullosa) este o maladie genetică rară, dar deosebit de gravă, incurabilă până în prezent. Afectează la început pielea de pe întreaga suprafaţă a corpului şi mucoasele. În timp poate avea consecinţe devastatoare asupra organismului bolnavului, afectând articulaţiile, dantura, ochii, unghiile, ducând la un deficit sever de proteine, vitamine şi minerale din organism, cauzând malformaţii ale membrelor. Pielea este deosebit de sensibilă, orice atingere mai energică, zgârietură sau lovitură poate produce leziuni serioase.

O mare parte a corpului Eugeniei este acoperit de răni, transportarea ei e posibilă doar în cărucior, ceea ce provoacă dureri mari. Membrele inferioare sunt acoperite cu cruste şi leziuni umede, sângerânde. În afară de aceasta diagnosticul ei mai include şi aşa boli precum: cardiopatie dismetabolică, viciu cardiac congenital, hepatită, anemie gradul III, carie dentară ş.a.
Eugenia necesită tratament şi îngrijire permanentă. Fiind orfană, de ea îngrijeşte o prietenă, ceea ce e o povară foarte grea.
Eugenia locuieşte într-o căsuţă oferită de unchiul ei cu o odaie mică. La moment este necesară înlocuirea geamului, care are un singur strat de sticlă, şi a uşii, căci vântul străbate prin ele.
Unica soluţie ce ar putea ameliora situaţia ei sunt pansamentele speciale foarte costisitoare, precum Kendall TELFA, Kendall Curity şi Mepitel, care sunt mai accesibile în străinătate. Alte medicamente de care are nevoie: Oksicord Aerosol, Levomicol, Rowatinex.
Deşi medicii dau prognoze foarte pesimiste (puţini ziceau că va mai trăi până în prezent) şi o evită, Eugenia îşi pune toată nădejdea în Dumnezeu, se roagă, se spovedeşte şi se împărtăşeşte regulat cu Sfântul Trup şi Sânge ale lui Hristos.
Să nu fim indiferenţi faţă de aproapele nostru care suferă, ca să fim vrednici a auzi de la Fiul Omului când va veni la a doua Sa venire:Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi Împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii… Bolnav am fost şi M-aţi cercetat… Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut. (Matei 25:34-40).
Postul este perioada cea mai prielnică milosteniei şi rugăciunii, căci acestea ne înalţă la Dumnezeu. Cu prilejul începerii Postului Mare, Portalul Tineretului Ortodox din Moldova LOGOS.md îndeamnă pe fiecare creştin să ajute această sărmană fată!
Rechizitele bancare:
Pentru transferuri în lei MDL:
Beneficiary: Buruiană Eugenia
Account nr.: 22521410617
Beneficiary Bank: BC Moldova Agroindbank S.A., Fil. 5 Chişinău, AGRNMD2X435
Pentru transferuri în dolari SUA:
Beneficiary: Buruiana Eugenia
Account nr.: 22521674644
Beneficiary Bank: BC Moldova Agroindbank S.A., Branch nr.5 Chisinau, str.Alecu Russo 63/6, Chişinău, Moldova
SWIFT: AGRNMD2X
Correspondent bank: ACC. nr. 890-0223-103
Bank of New York. New York, USA.
SWIFT: IRVTUS3N
Pentru transferuri în EURO:
Beneficiary: Buruiana Eugenia
Account nr.: 22521674642
Beneficiary Bank: BC Moldova Agroindbank S.A., Branch nr.5 Chisinau, str.Alecu Russo 63/6, Chişinău, Moldova
SWIFT: AGRNMD2X
Correspondent bank:
Deutsche Bank, Frankfurt, Germania, Acc. 949983110, SWIFT: DEUTDEFF
Commerzbank AG, Frankfurt-Main, Acc.400-8865297-01 EUR, SWIFT: COBADEFF
Vom colecta ajutorul şi în cadrul unor întâlniri. Locul şi timpul vor fi actualizate periodic.
Următoarea intalnire pentru colectarea ajutorului vom organiza duminica aceasta 17 aprilie intre orele 16:00-18:00 la Cafeneaua “GĂLBENUŞ-2” (intersecţia str.Puşkin cu str. 31 August 1989, intrare la Casa Presei).

Niciun comentariu:

afişări de pagină