vineri, 10 februarie 2012

Slujbe arhierești în Protopopiatul Botoșani





        Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a săvârşit duminică, 15 ianuarie 2012, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Treime“ din Botoşani.
        La finalul slujbei, au fost citite mai multe rugăciuni de dezlegare şi de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu. PS. Calinic Botoşăneanul a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţiile Duminicii a 29-a după Rusalii.
        Cu prilejul împlinirii de către PC. Pr. Gheorghiță Bădărău a frumoasei vârste de 50 de ani, PC. Pr. Protopop Lucian Leonte a prezentat activitatea pastorală şi administrativă realizată sfinția sa în anii de slujire preoţească atât la Botoşani, ca preot paroh, cât şi la Săveni, în calitate de protopop.


        În Duminica a XVII-a după Rusalii , Biserica “Înălțarea Domnului” din Botoșani a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși care au participat la slujba Sfintei Liturghii oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună PC. Pr. Protopop Lucian Leonte și un sobor de preoți și diaconi.
        În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre apropierea dintre Dumnezeu şi om, remarcând că împărăţia cerurilor este o petrecere veşnică a omului împreună cu Tatăl Ceresc. Părintele Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, a remarcat că, în timpul Sfintei Liturghii, preotul şi credincioşii realizează unitatea în Hristos și îşi manifestă recunoştinţa pentru binefacerile primite.
        În final, părintele paroh Toader Peţenchea a amintit câteva date despre istoricul parohiei "Înălţarea Domnului" din Botoşani.

Niciun comentariu:

afişări de pagină