sâmbătă, 10 septembrie 2011

IPS Teofan, asteptat la Schitul Lebada pe 14 septembrie!

Pe 14 septembrie, cu prilejul sarbatorii crestine "Inaltarea Sfintei Cruci", va fi sfintita biserica asezamantului monahal de la Lebada, eveniment la care este asteptat IPS Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Construcţia aşezamantului monastic a inceput in anul 2000, la initiativa lui Ionel Tampau, om de afaceri din Botosani. Pe data de 31 iulie 2011, IPS Teofan a asezat pe sfanta masa a locasului sfantul antimis. Schitul "Inaltarea Sfintei Cruci" - Lebăda apartine de Manastirea Guranda.



Asezarea monahala de la Lebada este o constructie in stil maramuresean, copie dupa Manastirea Barsana din judetul Maramures. Pe langa biserica propriu-zisa mai exista si o casa monahala care cuprinde corp de chilii si trapeza.

 La Schitul Lebada se poate ajunge prin cartierul Lebada din Botosani (drumul care coteste la stanga, in dreptul sensului giratoriu). Dupa aproximativ 2 kilometri de mers prin padure, se ajunge la schit, care este situat intr-un spatiu natural foarte frumos. Drumul este accesibil, se poate ajunge si cu masina.
sursa:stiri.botosani.ro

Niciun comentariu:

afişări de pagină