joi, 23 iunie 2011

Nu conteaza daca maresalul Ion Antonescu este sau nu erou national, dar sigur Traian Basescu este sluga la unguri


Presedintele Traian Basescu este pe cale sa faca una dintre cele mai mari greseli ale unui om politic roman de dupa 1940 si dupa constituirea de catre Stalin a “Regiunii autonome maghiare”. Singur si nesilit de nimeni este gata sa cedeze doua judete din inima Romaniei, Ungariei si ungurilor.
Prostia pe care Domnia sa o debiteaza pe toate posturile de televiziune cum ca el nu crede, ca alti politicieni, ca ungurii vor lua in spate cele doua judete si vor pleca cu ele in Ungaria, arata pe langa lipsa de informatie (sau refuzul de a o intelege) si o lipsa de viziune tipica unor personalitati dictatoriale care nu accepta alte puncte de vedere decat cele enuntate deja de ei si care chiar daca sunt contrazise de evidenta din teren, raman blocati in propriul enunt.
Cele doua judete nu vor pleca de acolo de unde sunt si nici Budapesta nu doreste acest lucru, ca si organizatiile maghiare. Altfel Budapesta nu ar fi investit milioane de euro in resursa umana si in economia celor doua judete, creeand o autoritate paralela care deja i se subordoneaza si reuseste directionarea fondurilor, sub masca activitatilor culturale, catre propaganda extremist revizionista, catre intarirea unui avanpost in lupta pentru cucerirea “Tinutul Ceangaiesc”, unde deasemenea Budapesta aloca fonduri uriase si pentru atingerea obiectivelor de etapa si finale ale extremismului maghiar.
Evident Domnul Presedinte probabil stie ca majoritate presei maghiare din cele doua judete , dar si din restul Transilvaniei a fost cumparata, in ultima perioada, de partidul prietenului sau Viktor Orban, si banuim ca SRI ii transmite Domnului Presedinte traducerile din aceasta presa, traduceri care citite, l-ar lumina pe domnul Basescu asupra a ceea ce crede prietenul domniei sale despre romani si Romania si cum intelege sa utilizeze presa pe care tocmai a cumparat-o, pentru a exprima ura fata de tot ce este romanesc si pentru atingerea obiectivelor revizioniste urmarite de Ungaria de dupa 1918.
Presedintele Romaniei stie, sau ar trebui sa stie ca in judete ale Romanie, unde minoritatea maghiara are 15, 20, 30%, reprezentantilor sai li s-au oferit posturi de vicepresedinti de Consilii Judetene sau de viceprimari.
Singurele judete unde aceasta normalitate nu functioneaza sunt judetele Covasna si Harghita, unde populatia numeric inferioara este cea romaneasca.
S-a intrebat Domnul Presedinte de ce oare? Oare nu cumva pentru ca autoritatile locale ale UDMR se cred pe mosia lor absoluta si ca fac ce vor, raspunzand nu nevoilor si bunului simt aratat de romani in celelalte judete, ci chemarilor extremiste ale Budapestei de constituie a unui stat maghiar la incepul autonom si mai apoi independent (vezi manifestatiile de la Londra) in frontierele asa numitului tinut secuiesc?
A vazut Presedintele documentele emise de Consiliile Judetene Covasna si Harghita privind ajutorul pe care acestea il dau “diasporei maghiare” din …Hunedoara si din ale judete din Transilvania? Diaspora a carui stat? Poate ne explica Domnul Basescu denumirea de “diaspora”data in documentele emise de cele doua consilii judetete. Nu cumva pentru ca cele doua consilii judetene isi asuma deja rolul de “Tara Maghiara de Interior”, concept elaborat de Budapesta si pus in practica de cele doua consilii judetene?
Evident lasarea separata a judetelor Covasna si Harghita imparte Romania pe criterii etnice. De ce nu sunt lasate separate Argesul si Vrancea? Simplu pentru ca ele nu sunt populate majoritar de maghiari. Acest lucru inseamna segregare si acceptarea iesirii de sub autoritatea statului roman a celor doua judete si intrarea lor sub autoritate maghiara. Urmarea imediata este sacrificarea identitara pentru cei 100.000 de romani aflati inca in cele doua judete.
Dupa epurarile etnice practicate de UDMR dupa 1990, romanii si limba romana din cele doua judete sunt supusi unor presiuni psihologice si financiare enorme. Anunturile ilegale din presa maghiara cum ca daca vrei sa te angajezi in institutii trebuie sa stii limba maghiara, schimbarea denumirii romanesti a strazilor, sarbatorile exclusiv maghiare si cu tenta revizionista, pe fondul lipsei totale a fondurilor pentru sarbatori romanesti, atacarea romanilor si Romaniei in presa de limba maghiara, atacarea liderilor asociatiilor romanesti din cele doua judete, inclusiv utilizand parghiile guvernamentale controlate de UDMR la Bucuresti, razboiul simbolisticii unde fondurile alocate de Bucuresti minoritatii maghiare sunt triplate de Budapesta si de autoritatile locale, in timp ce asociatiile romanesti de acolo nu dispun de nici-un leu pentru intretinerea monumentelor romanesti sau a numeroaselor cetati dacice si castre romane (ascunse pana la disparitie de autoritatile locale maghiare), presiunea enorma asupra tinerilor romani care pentru a reusi sa se realizeze sunt obligati sa paraseasca zona.
Evident scrisoarea adresata UDMR de catre domnii Ponta si Antonescu, unde extremistii maghiari sunt invitati sa discute regionalizarea si probabil procentul electoral de intrare in Parlament, cu USL, pune intr-un fel PDL cu spatele la zid.
Chiar si asa exista speranta ca deputatii si senatorii romani, in primul rand, si mai apoi pedelisti, pesedisti sau penelisti sa nu fie complici la distrugerea statului national unitar roman. Ar ramane in Istorie, acolo unde Traian Basescu este deja, adica in paginile cele mai rusinoase ale Istoriei Romanilor.
Si asta nu numai pentru ca l-a facut pe Majestate Sa regele Mihai, sluga rusilor, ci si pentru ca prin ceea ce a propus legat de judetele Harghita si Covasna, fara sa aiba pistolul la tampla, este el insusi sluga Ungariei si a extremismului maghiar.
Nu putem spera decat ca institutiile statului, cele vizibile si mai putin vizibile, partidele romanesti dar si societatea civila romaneasca, sa nu-l lase sa distruga ceea ce generatii de romani, sute de mii dintre ei platind cu viata, au realizat, adica Statul National Unitar Roman.
Romanian Global News

Niciun comentariu:

afişări de pagină