vineri, 24 iunie 2011

La Mănăstirea Zosin din judeţul Botoşani va avea loc duminică, 26 iunie, sfinţirea celor 17 clopote ale mănăstirii. Slujba va fi săvârşită de arhim. Ioan Harpa, exarh al zonei Botoşani, alături de un sobor de preoţi, şi va avea loc după săvârşirea Sfintei Liturghii.



După cum a relatat protos. Teodosie Pleşca, stareţul Mănăstirii Zosin, cu acest prilej vor fi sfinţite şi crucile care vor fi aşezate pe vechea biserică a acestei aşezări monahale, care a fost readusă la forma ei iniţială.

Evenimentul va avea loc cu prilejul serbării celui de-al doilea hram, Duminica Sfinţilor Români, al noii biserici de la Mănăstirea Zosin.

"Anul acesta avem bucuria de a sfinţi cele 5 clopote mari şi cele 12 clopote mici. Clopotele, cu greutăţi cuprinse între 25 şi 3.000 de kilograme, au fost realizate la turnătoria BLOTOR din Baia Mare. Ele vor fi aşezate în noua clopotniţă a mănăstirii care s-a ridicat în ultimii doi ani şi care are 40 de metri înălţime", a declarat protos. Teodosie Pleşca.

Noua biserică a Mănăstirii Zosin a început a se înălţa în anul 2007 şi s-a finalizat în anul 2008. În prezent se lucrează la pictura în tehnica frescă. În acelaşi timp, în ultima perioadă s-a ridicat un corp de chilii, cu trapeză, veşmântar, bibliotecă ş.a. (C. Ciofu)

Niciun comentariu:

afişări de pagină