miercuri, 22 iunie 2011

Guvernul lucrează de zor la identitatea elecrtonică a românilor


Citesc din articolul Guvernanții le pregătesc românilor o identitate electronică: Aveți portofelul plin de carduri și hâr­tiuțe cu parole? Ministrul comunicațiilor și-a propus să le înlocuiască cu un singur card, lansând o aplicație de management al identității electronice. Pe măsură ce instituțiile statului lansează tot mai multe servicii eGuvernare, de la plata taxelor la cardul [...]
Semnatura electronica pe documente importante sau ca mijloc de autentificare pentru tranzactii importante este un compromis inacceptabil. Orice novice in ale IT-ului stie cat de usor poate fi interceptata (cu programe spyware adecvate ca nu traim in lumea imaginara ideala a vreunui ministru cretin) si dupa parerea mea merita sabotat informatic acest proiect la toate nivelurile tocmai pentru a-i arata viciile inainte ca acesta sa devina un pericol public.
In plus, una e semnatura generata aleatoriu cu PGP sau GNUPG si alta e semnatura cumparata de la nu stiu ce companie contra unei sume (nejustificate) de bani, semnatura care poate contine in cel de-al doilea caz, si un string de genul “….slujitorul fiarei cu numarul xyz…” sau “…666…” pe undeva in insiruirea de caractere alfanumerice (si nu numai) ce alcatuiesc respectiva semnatura., mai mult, aceste informatii sau declaratii asumate de nevoie in mod inconstient pot fi criptate in corpul respectivei semnaturi si o vei folosi fara sa stii vreodata cu ce “identitate” semnezi de fapt.
(sursa : saccsivs weblog)

Un comentariu:

Unknown spunea...

Asa cum constatam, din pacate , in mod aproape fatis, Guvernul isi foloseste energiile creatoare in pregatirea zorilor unei ere digitale, apocaliptice, tichia de margaritar a romanilor. Dupa ce in prealabil guvernantii nostru au facut totul pentru a ne distruge din punct de vedere economic, social si politic, acum, din ce in ce mai evident este faptul ca se doreste si distrugerea noastra spirituala. Acum lupta are ca scop cucerirea fiecarui suflet, fiecare dintre noi urmand sa fie pus foarte curand in fata unor alegeri fundamentale, profunde, care vor semna imbratisarea sau, vai, sa nu fie!, refuzarea crucii. Stirile acestea sunt evidenta faptului ca rotitele unui mecanism diabolic menit sa calce totul in picioare s-au pus in miscare.

afişări de pagină