luni, 20 iunie 2011

Botosaneanul Ortodox: Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Botosaneanul Ortodox: Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel


În Biserica Ortodoxă, astăzi, a început postul Sf. Apostoli Petru si Pavel.
Prin acest post aducem cinstire Sfinților Apostoli , iar cu această ocazie trebuie să luăm aminte la scopul acestuia care este,, curăţirea trupului, întărirea voinţei. Înălţarea sufletului deasupra trupului. Mai presus de toate, preamărirea lui Dumnezeu şi cinstirea sfinţilor Lui. (CREDINŢA SFINŢILOR.
Catehismul Bisericii Ortodoxe – Sf. Nicolae Velimirovici)
De asemenea, trebuie să ne aducem aminte de faptul că postul este una dintre virtuțile creștine cele mai frumoase și sfințitoare. Domnul nostru Iisus Hristos ne-a îndemnat astfel să postim: „Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii; că ei îşi smolesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, şi-au luat plata lor” (Matei VI, 16).
Să nădăjduim că bunul Dumnezeu ne va ajuta să dobândim în măsură cât mai mare roadele duhovnicești ale postului, urmând îndemnul Mântuitorului și fiind cu luare aminte la învățăturile Sfinților Părinți . Căci, zice Sf. Ioan Hrisostom : “Postesti? Arata-mi-o prin fapte. Cum? De vezi un sarac, ai mila de el; un dusman, împaca-te cu el; un prieten cu nume bun, nu-l invidia. Nu numai gura si stomacul sa posteasca, ci si ochii si urechile si picioarele si mâinile noastre, ramânând curate de rapire si de lacomie. Picioarele sa nu alerge la spectacolele cele urâte, ochii sa nu priveasca cu pofta la frumuseti straine, gura sa posteasca de înjuraturi si de vorbe nerusinate…”.

Niciun comentariu:

afişări de pagină