joi, 26 mai 2011

Ziua Parintilor de Ingeri – duminica 29 Mai 2011, ora 17.30


Ca si anul trecut si in acest an, copilasii plecati prea devreme din aceasta lume, vor avea parte de o zi speciala, marcata de Organizatia E.M.M.A. prin Ziua Parintilor de Ingeri, singurul eveniment de acest gen din Romania, dedicat memoriei copiilor deveniti prematur ingerasi: O petrecere pentru copii, in lipsa lor! Pentru a le pastra vie memoria, in cel mai frumos mod posibil! Pentru a celebra viata acestora, oricat de scurta a fost ea!
botosani ziua parintilor de ingeri Ziua Parintilor de Ingeri – duminica 29 Mai 2011, ora 17.30
Aflat la cea de a patra editie, evenimentul se va desfasura simultan in 16 orase din tara, precum si in Anglia, Franta si Germania, duminică, 29 mai, incepand cu 0ra 17.30.
In BOTOŞANI- evenimentul va avea loc in curtea Bisericii Sf Parascheva iar slujba de comemorare va fi oficiata de Pr Prof Deaconu Grigore!
Părinţii, apropiatii acestora dar si sustinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumânări în memoria copiilor care au părăsit această lume şi, in urma unei numaratori inverse facuta telefonic, simultan in toate orasele organizatoare, vor da drumul baloanelor colorate sau porumbeilor , ca ritual simbolic de despărţire.
„Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte una dintre cele mai grele încercări ale vieţii.
În timp am învăţat, de asemenea, că îmi face mult mai bine să celebrez viaţa fetiţei mele Emma, aşa scurtă cât a fost ea, decât sa jelesc plecarea ei….pentru că oricum asta nu o mai aduce înapoi. De uitat nu uiţi niciodată şi sufletul va fi mereu apăsat de dor dar prin astfel de gesturi, găseşti puţină alinare.
Prin E.M.M.A. încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gandul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei!”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Locatiile de desfasurare a Zilei Parintilor de Ingeri:
BUCURESTI – Stadionul Iolanda Balas
BAIA MARE – Parcul Tineretului, pe aleea din fata Muzeului de Etnografie
BOTOSANI – Pietonalul Unirii, in curtea bisericii Sf. Parascheva
BRASOV – Piata Sfatului – Zona Fantanii Arteziene
BUZAU – Parcul Crang
CLUJ NAPOCA – Parcul de la Belvedere
CONSTANTA – Plaja Modern
CRAIOVA – Parculetul din Piata Mihai Viteazul, langa Biserica Sfanta Treime
DEJ – Parcul mic din Piata Bobalna
IASI – Esplanada Palatul Culturii
ORADEA – Oraselul Copiilor – Parcul Rogerius
RAMNICU VALCEA – Centru – Zona Scaunelor
SATU MARE – Parcul Dacia (parcul din sensul giratoriu)
SIBIU – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu
TARGU JIU – Piata Prefecturii, la Catedrala
TIMISOARA – Str. Banatului nr.5 (continuarea B-dului Budai Deleanu)
ANGLIA – Londra
FRANTA – Jossigny
GERMANIA – Kummersbruck
Organizatia E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizatie neguvernamentala non-profit, neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat si care sprijina familiile care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, pe cele care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa.
E.M.M.A. este prima si singura organizatie din Romania care vine in ajutorul acestor mame, acestor familii, dar, pentru o mai buna reusita, E.M.M.A. are nevoie de sprijin de orice fel si din partea oricui doreste si are puterea de a-i sustine demersurile, fie ca e persoana fizica sau juridica. De aceea, sunt bineveniti si toti aceia care nu au pierdut un copil, dar care isi doresc sa ajute Parintii de Ingeri.
***
Mai multe informaţii gasiti pe www.organizatiaemma.ro
Simona Baş – Voluntar E.M.M.A. (Coordonator Botosani – Suceava)
Telefon: 0744 – 406.738,
E-mail: simona@organizatiaemma.ro
sursa:
http://www.4botosani.ro




Niciun comentariu:

afişări de pagină