miercuri, 18 mai 2011

Homosexualii s-au aliat cu musulmanii la Chișinău



Protestele ortodocșilor împotriva noii Legi a cultelor au debutat în această dimineață la Bălți. Urmează ca în următoarele ore protestatarii să iasă în Chișinău, Ungheni, Cahul și Hîncești.
Credincioșii cer revizuirea legii cultelor și conformarea ei la realitățile din Moldova, țară majoritar ortodoxă. Noua lege a cultelor, votată în timpul guvernării comuniste, oferă posibilitatea oricui să înregistreze un cult fără a întruni normele prevăzute în majoritatea statelor europene, adică factorul numeric și vechimea cultului pe teritoriul țării.
 Surpriza zilei o constituie “protestul antiprotest” al homosexualilor din Moldova. Cu titulatura oficială de “Coaliție antidiscriminare”, activiștii homosexuali au anunțat că vor picheta astăzi sediul Mitropoliei Moldovei în semn de solidarizare cu Liga Islamică din Moldova.
 Asocierea dintre homosexuali și islamiști în Moldova ar putea atrage reacții adverse din partea muftiatelor din țările islamice unde homosexualitatea se pedepsește cu moartea sau cu detenție pe viață. Aceasta ar putea contribui la revederea statutului de cult pe care și-l arogă persoanele care s-au declarat musulmani și s-au constituit în Liga Islamică din Moldova.  

Niciun comentariu:

afişări de pagină