marți, 17 mai 2011

Consiliul National Sarb din Kosovo de Nord cere restabilirea in treapta de episcop a Parintelui Artemie



BELGRAD – Astazi, 16 mai 2011, a avut loc intalnirea Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe. Ordinea de zi este inca necunoscuta, insa se vor alege doi noi membri ai Sinodului si se vor crea noi eparhii.
La reuniune se va discuta problema episcopULUI de Raska si Prizren, Artemie, care inca refuza sa accepte decizia sinodului de depunere din treapta de episcop. Patriarhul Irineu a spus ca “in cazul in care fostul episcop nu regreta, se va discuta excomunicarea sa si a celor ce il urmaeza. Consiliul National Sarb din Kosovo de Nord a cerut recent Sinodului sarb restaurarea lui Artemis, in treapta de episcop de Raska si Prizren. S-a oferit sa medieze chiar si in discutiile cu Biserica. Pentru vizita papei, Patriarhul Irineu a spus ca “Reuniunea va discuta, de asemenea, o posibila vizita a papei Benedict al XVI-lea in Serbia, la celebrarea a 1700 de ani de la Edictul de la Milano. Sinodul Serbiei se intalneste de doua ori pe an, in primavara si in toamna.
Sa pomenim in rugaciunile noastre pe episcopul marturisitor Artemie ca sa se faca voia Domnului cu Inalpreasfintia sa. Nu uitati ca maine, 17 mai, are locprocesul unui alt ierarh marturisitor, mitropolitul Serafim de Pireu, impotriva masoneriei. Sa ne rugam ca Domnul sa-l intareasca in lupta cea buna si sa biruie pe vrajmasii Sfintei Ortodoxii.

Niciun comentariu:

afişări de pagină